Μονή Αγνούντος & Ηλιόκαστρο Αργολίδας
27/11

ΜΟΝΟ 40€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αν ψάχνετε για μια ημερήσια εκδρομή μακριά από την Αθήνα, τότε σας έχουμε τη καλύτερη επιλογή! Επίσκεψη στη Ιερά Μονή Αγνούντος και στο Ηλιόκαστρο Αργολίδας για φαγητό και πότο.  

 

Η εκδρομή θα ξεκινήσει με τη ξενάγηση στη Ιερά Μονή Αγνούντος στη Επίδαυρο. Αυτή η πανέμορφη μονή είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία στην Ελλάδα και την έχουν επισκεφθεί αμέτρητοι προσκυνητές όλα αυτά τα χρόνια. Χτίστηκε τον 11ο αιώνα και είχε φρουριακό χαρακτήρα.Η κατασκευή του κυρίως ναού είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, καθώς συνδυάζει διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς. Στο εσωτερικό της εκκλησίας θα σας μαγέψουν οι εντυπωσιακές βυζαντινές αγιογραφίες και το εξαιρετικά σκαλισμένο ξύλινο τέμπλο, το οποίο εδώ και 300 χρόνια διακρίνεται για την ομορφιά και την αισθητική του.

 

Μετά την επίσκεψη μας στο Ναό θα ακολουθήσει το Ηλιόκαστρο όπου είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας, με στενά δρομάκια και παλιά σπίτια με μπαλκόνια καλυμμένα με λουλούδια. Στο Ηλιόκαστρο θα επισκεφθούμε τη ταβέρνα Αδέρες όπου θα απολαύσουμε το τοπικό φαγητό της περιοχής με πλήρη μενού και απεριόριστο κρασί.

 

Ελάτε λοιπόν μαζί μας σε αυτό την αξέχαστη εκδρομή!

Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα:

2105546685 – 6971920325

Ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΝΟΟΥΝΤΟΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟ

ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΔΕΡΕΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

ΣΥΝΟΔΟΣ/ΑΡΧΗΓΟΣ

ΜΟΝΗ ΑΓΝΟΟΥΝΤΟΣ

ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟ

LIFE IS A TOUR

Η μονή Αγνούντος βρίσκεται σε περίοπτη θέση, από όπου η Παναγία ατένιζε την περιοχή. Έχει γίνει διάσημο για τις πολλές παραδόσεις σχετικά με το όνομά του. Μία από αυτές το συνδέει με το ρήμα “ατενίζω”, αφού βρίσκεται σε περίοπτη θέση και από εκεί “η Παναγία ατένιζε την περιοχή”. Εκτός αυτού, υπάρχει ένας στίχος της λαϊκής μούσας, ο οποίος δικαιολογεί τα ονόματα των μοναστηριών της Παναγίας στις γύρω περιοχές. Όλες αυτές οι ιστορίες ενισχύουν τη δόξα του χιλιόχρονου μοναστηριού.

Το χωριό Ηλιόκαστρο πήρε πιθανότατα το όνομά του από τα “αμπέλια του Ελειού” που παρήγαγαν πολύ γλυκό κρασί. Ακόμη και σήμερα σώζεται ο περίβολος των τειχών με πολυγωνική κατασκευή στο μικρό λόφο που χρησίμευε ως ακρόπολη του χωριού.

Το χωριό ιδρύθηκε στην αρχαιότητα, τουλάχιστον κάποια στιγμή πριν από το 600 π.Χ. Πιστεύεται ότι ήταν σημαντικός τόπος για το εμπόριο μεταξύ της παράκτιας Ελλάδας και της Αιγύπτου.Πριν από το 1928 ονομαζόταν “Καρακάσι”, το οποίο σήμαινε “μαύρα φρύδια” (kara kaş). Η ονομασία Καρακάσι διατηρήθηκε μέχρι το 1927, όταν το ελληνικό κράτος αποφάσισε να μετονομάσει το χωριό σε Ηλιόκαστρο.

ΖΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ
ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

3/12 ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

31/12-2/1 Θεσσαλονικη