5 μέρη που πρέπει να επισκεφθείς στην Τήνο!

1. Παναγία της Τήνου

Όλοι μας όταν ακούμε τη λέξη Τήνος, η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο ναός της Παναγίας της Τήνου και η μεγαλοπρεπής παρουσία του.

Αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και αξιοσημείωτα αξιοθέατα θρησκευτικού περιεχομένου και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπους από κάθε μεριά της γης.

Είναι ‘’κολώνα’’ και άμεσα συνδεδεμένο με το νησί και τους ντόπιους, ενώ παράλληλα είναι ο συχνότερος προσκυνηματικός προορισμός στην Ελλάδα.

 

2. Πύργος

Ο Πύργος είναι το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου και είναι από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά που έχετε δει στη ζωή σας. Πιο συγκεκριμένα, το χωριό έχει πολύ ωραία αρχιτεκτονική με το μάρμαρο να κυριαρχεί σε πολλά σημεία του.

Ουσιαστικά αποτελεί το μέρος στο οποίο η Τήνος έλαβε τη φήμη της για τη μαρμαροτεχνία, αφού σε αυτό το χωριό αναδείχθηκαν κορυφαίοι Έλληνες καλλιτέχνες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι γλύπτες: Γιαννούλης Χαλεπάς , Δημήτριος Φιλιππότης και Γιάννης Βούλγαρης.

Η κεντρική πλατεία θα σας αφήσει έκπληκτους αφού είναι πλήρως μαρμαροστρωμένη και διαθέτει μία παραδοσιακή μαρμάρινη κρήνη.

Τέλος, εάν περιηγηθείτε στα πανέμορφα στενάκια του χωριού σίγουρα θα έχετε μια αξέχαστη εμπειρία!

 

3.Υστέρνια

Χτισμένο πάνω στον γκρεμό , η Υστέρνια είναι το πιο όμορφο χωριό της Τήνου. Έχει τρομερή θέα σε όλα τα σημεία του χωριού και διαθέτει αρκετά καλά μαγαζιά που μπορείτε να επισκεφθείτε για όλες σας τις ανάγκες. Για παράδειγμα , το μαγαζί Μαγιού θα σας αποζημιώσει με το τρομερό του brunch αλλά και με τα βραδινά του κοκτέιλ , ενώ στη ταβέρνα Θαλασσάκι που είναι πάνω από τη θάλασσα θα γευτείτε πολύ καλά θαλασσινά και μαγειρευτά.

Τέλος σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τους γνωστούς Μύλους των Υστερνίων, πού έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα μνημεία.

 

4. Κολυμπήθρα

Η Κολυμπήθρα χωρίζεται σε 2 παράλιες. Την Μεγάλη Άμμο και την Μικρή Άμμο οι οποίες είναι η ‘’μέρα με τη νύχτα’’. Από τη μια η Μικρή Άμμος είναι μια οργανωμένη παραλία , απάνεμη και προσελκύει οικογένειες, ενώ η Μεγάλη Άμμος είναι ανοργάνωτη , πολλές φορές έχει δυνατούς ανέμους και προσελκύει πιο νεανικό κοινό. Το γεγονός ότι η Μεγάλη Άμμος έχει αρκετό αέρα, την έχει βοηθήσει  να γίνει μία από τις σημαντικότερες και πιο γνωστές παραλίες που προσφέρουν το Surf. Οπότε αποτελεί μία βασική επιλογή για άτομα που ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

 

5. Παχιά Άμμος

Η Παχιά Άμμος είναι  μία από τις πιο εξωτικές παραλίες στην Τήνου. Αποτελείται από μεγάλη έκταση επίπεδης άμμου και είναι ανοργάνωτη, οπότε προτείνεται ομπρέλα κυρίως για τις μεσημεριανές ώρες. Βασικό χαρακτηριστικό της παραλίας, αποτελεί ο αμμόλοφος ο οποίος αποτελεί “παράδεισο” για τα παιδιά. Η πρόσβαση στη παραλία είναι αρκετά εύκολη αφού μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητο και μετά να περπατήσετε περίπου 5 λεπτά για να φτάσετε. Είναι σίγουρο πως εάν προτιμάτε τις παραλίες που αποτελούν “κρυφά διαμάντια”, μακριά από την πολυκοσμία, τότε θα αγαπήσετε από την πρώτη στιγμή την Παχιά Άμμο.